Vi vælger ofte dårlig kost, fordi vi har prioriteret vores tid, så maden kommer i anden række. Vi vælger derfor de nemme og ofte mindre sunde retter. Men det er desværre sådan, at det ikke er uden konsekvenser for vores helbred.

Når vi vælger forarbejdet mad, kan den være manipuleret med sundhedsskadelige tilsætningsstoffer eller skadelige sprøjterester. Samtidig mangler der både smag og næringsstoffer. Den dårlige kost nedbryder langsomt din krop, og du kan slås med hjerte- og kredsløbssygdomme, diabetes 2, cancer, forhøjet blodtryk, overvægt og betændelsestilstande i kroppen. Listen er lang på alle de såkaldte folkesygdomme, som alle hænger sammen med, hvad vi vælger at putte i munden.

I foråret 2017 offentliggjorde Danmarks Naturfredningsforening en beretning om at agurker, hvedemel, jordbær, kartofler, rødvin, salat, tomater, vindruer og æbler er de fødevarer, som har det største indhold af sprøjtegiftrester. Foreningen fortæller, at hvis vi skruer 3 procent op for madbudgettet og køber økologiske varer, kan vi nedsætte indtaget af giftstoffer med 75 procent. Det er tankevækkende!

Det handler om livsstilsændringer

Skal vi undgå de skadelige madvarer, handler det om livsstilsændringer, og ikke bare en kur på 14 dage. Det handler om en livstilsændring over længere tid. Hellere lave flere små forandringer end én stor, for ellers kan det blive svært for dig at følge med. Det skulle nødigt gå hen og blive en kamp at opretholde de sunde kostvaner. Ofte er det ikke nødvendigt at omlægge al sin kost. Der er næsten altid noget, af det vi spiser, som er helt fint, og så er der noget, der kræver ændringer. En antiflammatorisk kost uden sukker/sukkerstoffer, mælkeprodukter, korn og svinekød er et godt udgangspunkt.

Heldigvis er den sunde og energifyldte mad også vanedannende og super lækkert. Når du først har skiftet spor og mærket vitaliteten vokse i dig dag for dag, vil du helt automatisk gå efter de sunde råvarer. En sund kost vil forkæle din krop og psyke ved at give dig næring, overskud, energi, styrke og vitalitet. Det handler om at fokusere på den nydelse og glæde, det giver at spise naturlige, rene og lækre produkter.

Vil du have sunde kostvaner?

Har du brug for at få et overblik over, hvor det bedst kan betale sig for dig at skabe forandringer? Eller har du brug for vejledning til kostændringer? Eller måske du vil vide mere om, hvordan du kommer i gang med en seriøs kostomlægning? Så er du meget velkommen til at kontakte mig på telefon 29 70 75 12 eller på mail mh@heilpraktiker-aarhus.dk. Jeg har hjulpet mange mennesker til en bedre og sundere hverdag.