Naturlig Hormonterapi®

Hormonvejledning

NHT Naturlig Hormonterapi® er baseret på 70 års forskning fra udlandet især USA. Forskningen i hormoner er i rivende udvikling, fordi den fortæller os, at en lang række sygdomme skyldes ubalance i hormonerne. 

Jeg tilbyder vejledning i genoprettelse af din hormonelle balance. Mit arbejde med naturlig hormonterapi® stammer fra Center for Naturlig Hormonvejledning – www.nht.dk.

Vejledningen tager udgangspunkt i en hormontest, som måler dine hormonniveauerne. Testen er en spyttest, som måler de frie hormoner. Testen analyseres af et tysk laboratorium og omfatter østradiol, østriol, progesteron, DHEA, testosteron og cortisol. I forløbet får du tilsendt et spørgeskema, som sammen med testresultatet er udgangspunktet for konsultationen. 

Jeg arbejder kun med naturlige hormoner, også kaldt bio-identiske hormoner og naturlige midler til at styrke de hormonproducerende kirtler og dannelserne af hormoner – det er f.eks. kosttilskud, urter og homøopatiske mediciner.
De bio-identiske hormoner er identiske med de hormoner, som kroppen selv producerer og fungerer derfor i kroppen på samme måde som kroppens egne hormoner. I modsætning til de syntetiske hormoner kan de bio-identiske hormoner indgå i kroppens naturlige processer og kan også omdannes til andre hormoner, som kroppen har brug for.

Jeg er NHT® certificeret behandler

Din garanti for at du får en forskningsbaseret rådgivning med naturlige, bioidentiske hormoner.

Naturlig Hormon Terapi – bogen

Til konsultationen får du individuel vejledning. I konsultationen vil vi også komme ind på emner, som bidrager til at rette op på hormonelle ubalancer, såsom stress-håndtering, hormonforstyrrende stoffer,  manglende ægløsning m.v. 

Et hormonforløb består af en forsamtale og to test med hver sin vejledning. Forsamtalen handler om at få den rette behandling i gang og vejledning i udrensning, så din krop kan modtage et hormontilskud. I forløbet er der er to test med hver sin konsultation, som omhandler, hvad du skal gøre for at rette op på din hormonbalance. Den første test og konsultation giver et overblik over problemerne og der vejledes i tilskud af hormoner, kosttilskud, kost og evt homøopati. Den anden laves efter 3-6 måneders behandling, for at konstatere, hvordan kroppen har reageret på de tiltag, der er lavet i behandlingsforløbet.

Behandlingsperioden er meget individuel og afhænger af din situation og hvor længe du har haft symptomerne eller sygdom. De fleste mærker hurtigt forbedringer – i løbet af de første uger efter at de er gået i gang med de anbefalede tiltag. For nogle er det nok med den første test/konsultation og en opfølgende test/konsultation, for andre er der behov for et længerevarende forløb kombineret med andre behandlingsformer, såsom øreakupunktur mm.