Zoneterapi

Vægmalerierne i Ægypten fortæller os, at man i oldtiden kendte til den terapeutiske virkning af at behandle særlige punkter på fødderne. Den zoneterapi vi kender i Vesten er blevet indført og udviklet af dr. William Fitzgerald i samarbejde med massøren Eunice Ingham i slutningen af det 19. århundrede.

Zoneterapi kan være til stor hjælp for dig med kroniske eller akutte helbredsproblemer, da vores fødder er et komplet kort over hele kroppen dvs. at hver del af kroppen er gengivet som en zone (reflekszone) på vores fødder. Skønt der er ligheder mellem akupunktur og zoneterapi anvender man ikke nåle i zoneterapi. I stedet bruges faste tryk med fingrene på de bittesmå reflekszoner, som findes på og tæt ved fødderne og på den måde stimuleres hele kroppen. En sådan stimulation starter en impuls i områdets nervebaner, som derefter løber op omkring hjernen og ud til de vævsområder, der svarer til reflekszonen. Dette fører til en åbning af blodkapillærerne, fordi spændingen i vævsområdet afslappes, hvorved næringsstoffer og ilt frit flyder med blodet ind i området og affaldsstoffer transporteres bort. Kroppens egne selvhelbredende kræfter er dermed aktiveret.

Zoneterapi er velegnet til at vedligeholde et godt helbred, styrke kroppens systemer, fjerne spændinger og give velvære.

“…….aktiver også kroppens selvhelbredende kræfter.”