Detox

Bindevævsmassage med sugekopper.

Bindevævsmassage kan udføres med eller uden sugekopper. Min interesse faldt på bindevævsmassage med sugekopper, fordi det er en sældeles effektiv metode til at udrense affaldsstoffer, fjerne fedtdepoter og overskud af væske og opstramme huden. Bindevævsmassage er en behandlingsform, som sigter på at fremme blodgennemstrømningen i hudens bindevæv, hvorved der sker en cirkulation af væsker, næringsstoffer og affaldsstoffer til og fra cellerne. Således at nye næringsstoffer kommer til og gamle affaldsstoffer kommer fra cellerne og udskilles gennem kroppens udrensningsorganer: lever, nyre, mave og tarm.
Bindevævet er et stærkt og elastisk materiale, som ligger mellem kroppens væv og organer. Der findes bindevæv i huden, men også ledbånd, sener og hinder omkring muskler og knogler er bindevæv. 2,5 % af vores kropsvægt er bindevæv. Udrensning af dette væv er vigtigt, da nerve-, blod- og lymfebaner går gennem bindevævet, der fungerer hovedsagligt som en si af væsker medbringende næring til og fra cellerne. Er denne si fuld af urenheder kan cellerne få dårlig ernæring, forkerte informationer og/eller ophobe affaldsstoffer. Derfor giver det mening at stimulere huden, for at aktivere kroppens udrensning.

“Særdeles effektiv til detox af affaldsstoffer.”

Har din krop brug for udrensning?

Mange fysiske og følelsesmæssige problemer skyldes ofte mangelfuld udrensning. Kunsten at udrense er hemmeligheden ved et langt og sundt liv. Mange mennesker ser til at deres krop forandrer sig enten udseendemæssigt eller funktionsmæssigt uden at vide at disse dårligdomme meget ofte er resultatet af ophobninger af affaldsstoffer, som relativt nemt kan fjernes. Har din krop brug for udrensning viser den dig det ved at skabe appelsinhud (cellulitis), overvægt med fyldige lår, hofter, mave, baller eller overarme, væskeophobninger, udspændt eller løs hud. Man kan også se det ved symptomer som ryg-, muskel-, eller ledsmerter, hudproblemer som psoriasis, gigt, hovedpine, fordøjelsesproblemer og energitab. Mangelfuld udrensning kan påvirke humøret.

Hvordan gøres det?

Kroppens bindevæv udrenses med sugekopper enten over hele kroppen eller på afgrænsede områder. Ofte begynder jeg med en kombination af almindelig massage og sugekopsmassage, hvorved kroppen afgiftes trin for trin efter hver behandling. Du kan selv lave din egen bindevævsmassage hjemme mellem behandlingerne. Du vil hurtigt lære at lave massagen på dig selv og derefter besøge klinikken indimellem dine egne behandlinger. Dels for at blive inspireret og dels for at få din krop arbejdet godt igennem.
Efter behandlingen kan din krop reagere med forskellige udskillelsessymptomer. Det kan være, at du sveder mere, din urin bliver mørkere og lugter kraftig. Symptomer du har haft tidligere kan blusse op i en mildere form og forsvinde igen. Det er kroppens måde at arbejde gamle sygdomsprocesser ud af dens systemer. Hovedpine og kortvarige influenzalignende symptomer kan opstå, især hvis du ikke drikker vand nok. Alle disse reaktioner er naturlige og helt almindelige og aftager hurtigt. De viser, at din krop reagerer hensigtsmæssigt ved at aktivere kroppens egne selvhelbredende mekanismer. 

“Kunsten at udrense er hemmeligheden ved et langt og sundt liv.”